Denizbank Bornova Şubesi Yolsuzluk İddiası

Borçlarını ödeyebilmek için insanları bataklığa çekmiş

İzmir’de Denizbank Bornova Şubesi’nde Yüksek Kâr Vaadiyle Dolandırıcılık İddiası

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Denizbank şubesinde yaşanan olayda, Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Şube Başkanı olan Denizbank şube müdürü Hatice Ö. (48) iddiaya göre, yüksek kâr vaadiyle fon ve altın alıp değerlendirmek üzere kulübün 3 yöneticisi ile 7 iş insanından yaklaşık 300 milyon TL toplamıştı. Ancak, topladığı paraları fona yatırmayan ve altın almayan Hatice Ö.’nün parayı döviz bürosu sahibi Serkan Çelik’e gönderdiği ileri sürüldü.

Hatice Ö., parayı topladığı kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderdi ancak bir süre sonra mağdurlar durumu polis ekiplerine bildirip Hatice Ö. hakkında şikâyetçi oldu. 27 Haziran’da Hatice Ö. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Polis ekipleri, Hatice Ö.’nün evinde intihar girişiminde bulunduğunu belirledi. Hatice Ö., hastanede tedavi altına alındı.

Hatice Ö.’nün başında polislerin beklediği belirtildi. Yemek yemeyi reddeden Hatice Ö.’nün ifade verecek durumda olmadığı doktorlar tarafından belirtildi. Daha sonra psikiyatri servisine yatırılan Hatice Ö. operasyon kapsamında banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. da gözaltına alındı.

İfadelerine başvurulan banka personeli E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A. serbest kaldı ve yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Hatice Ö.’nün özellikle Denizbank’ta yüklü miktarda mevduatı olanları hedef aldığı öne sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından E.Y. ve A.A. adliyeye sevk edildi.

Hastanede tedavisi süren Hatice Ö. ifadesinde, “Borçlarım vardı, çıkmaza girdim. Ödemek için böyle bir yola başvurdum. Mağdurların paralarını da hep bir önceki mağdurun taleplerini karşılamak için kullandım. Faiz ve dolar kurundaki dalgalanmalardan dolayı işin içinden çıkamadım. Yaptığım tüm işlemler bankacılık faaliyetleri çerçevesinde usulüne uygun yapılmıştır. Suçsuzum.” açıklamasında bulundu.