Mezuniyet Keplerinde Yenilik: Özel Tasarımlar ve Replikler!

Mezuniyete renk geldi

Mezuniyet Törenlerinde Keplerin Yeni Hali

Mezuniyet denildiğinde akla ilk olarak kep ve cübbe gelir. Özellikle törenlerin sonunda gökyüzüne fırlatılan keplerin havada dansı, mezuniyet geleneklerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak bazen kepler havadan yere düşerken karışıklıklar yaşanabilir. Yeni mezun öğrencinin fırlattığı kep ile yakaladığı kep aynı olmayabilir. Bu yüzden bu yıl yeni bir uygulama dikkat çekmeye başladı. Mezunlar, keplerini diğerlerinden ayırmak için özel tasarımlarla süsledi. Popüler dizi ve animasyon karakterleri, özel mesajlar veya resimler kepleri renklendirdi. Törenlerin ardından sosyal medyada paylaşılan kep tasarımları binlerce beğeni aldı. Özellikle İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, ünlü animasyon dizisi ‘Powerpuff Girls’ karakterleriyle dikkatleri üzerine çekti. Baş karakterler ‘Buttercup’, ‘Blossom’ ve ‘Bubbles’ı keplerine resmeden öğrenci Behiye Meltem Büyük, tasarım hakkında şunları söyledi: “Eğitim sürecimiz boyunca zorlu zamanlar yaşadık. Mezun olmanın ardından bir kahraman gibi hissettik ve kendi karakterimizi yaratmaya karar verdik. ‘Powerpuff Girls’ karakterlerini keplerimize uyarladık ve mezun ettik. Karakterleri kendimize göre seçtik, benim tercihim ‘Blossom’dan yana oldu. Sosyal medyada tasarımımıza büyük ilgi gösterildi ve şimdi keplerimizi çerçeveletip saklamayı düşünüyoruz.”

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü mezunu Eren Sarıtaş, kepinde ‘The Office’ dizisinden bir replik kullanarak törende dikkat çekti. Sarıtaş, şu şekilde açıklama yaptı: “Kepimde ‘The Office’ dizisinden bir repliğe yer verdim. İngilizce olarak ‘It was long and hard’ yani ‘Uzun ve zordu’ yazdım. Mezuniyet yolculuğum gerçekten uzun ve zorlu bir süreçti.”

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu Deniz Yıldız ise kepindeki tasarımı açıklarken şunları söyledi: “Kepimde DNA’nın ayrılmasından esinlenerek ‘Şimdi ayrılma zamanı’ cümlesine yer verdim. Bu, mezuniyetimiz için güzel bir anı oluşturuyor. Özgün olmaları onları daha da özel kılıyor. Kepimi kaybetmemek için çok yükseğe fırlatmadım ve hemen yakaladım.”

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu Eren Kara ise esprili bir şekilde kep tasarımını şöyle anlattı: “Mezuniyet öncesinde, moleküler biyoloji ve genetik alanının toplumda yanlış anlaşıldığına dair konuşmuştuk. ‘Oğlan dayıya, kız halaya çeker’ diyerek bu yanlışı kep tasarıma yansıttım.”