Özel: Asgari Ücret İçin Mücadele Başlıyor!

Ya geçim olur ya da seçim

Özel, dün akşam yapılan evlerde saat 21.00’de ışıkları yakıp söndürme eylemine destek çağrısı yaparak, asgari ücretin 25 bin TL olmasını beklediklerini belirtti. Partisinin dünkü Meclis grubunda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Sivas’ta semaha duranları yaktılar diye, Başbağlar’da camiden çıkanları kurşuna dizdiler. Ve bir tek amaç vardı, Türkiye’de bir mezhep çatışmasını tetiklemek. Sivas’ı yakan zihniyet ne kadar kara, ne kadar kötüyse, Başbağlar’ı da kurşuna dizip yakanlar aynı kötülükte, aynı alçaklıktadır. Türkiye’de Aleviler ile Sünniler, Türklerle Kürtler kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışan kim varsa da kalleştir. AK Parti’nin, MHP’nin kıymetli seçmenlerine söylüyorum; 31 Mart’ta doğru yaptınız, dürüst, çalışkan, şeffaf adaylara oy verdiniz. Sizi pişman etmedik, etmeyeceğiz. Gelecek seçimlerde CHP’ye, Türkiye ittifakına oy verdiğinizde, 10 yıl sonra cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz. Asgari ücretin 25 bin lira olmasını istiyoruz.

Bugün, verilmeyen enflasyon zammını ve emekliye asgari ücret kadar aylık talep eden tüm sendika başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu mücadeleyi hep birlikte yükseltirsek, bu zammı söke söke alacağız. Özel, Tüm Emeklilerin Sendikası üyeleri ile de bir araya gelerek taleplerini içeren 100 bin imzalı dilekçeyi inceledi.

Srebrenitsa Soykırımı anma töreni için bugün Saraybosna’ya gideceklerini belirten Özel, Kıbrıs Barış Harekâtı yıldönümünde de KKTC’de olacaklarını söyledi. Kıbrıs’ta Ayşe Ayata ile birlikte Ada’da barış için bulunacaklarını belirterek, “Ayşe Hanım, barış için tatile çıkmıştı. Harekâtın 50. yılında Ayşe Hanım’la Ada’da barış demek üzere bir kez daha Kıbrıs’a gidiyoruz.”

Özel, yargı paketindeki soyadı düzenlemesine ilişkin de şöyle konuştu: “Hangi soyadını kullanacağına kadın kendi karar verir. Devlet olarak sana ne? Kadınlar kararlarını kendileri verirler. Şimdi bu zihniyetin Milli Eğitim şubesinden birazcık bahsedelim. Yusuf Tekin eliyle 1 milyon öğretmen diplomasına kapkaç yapacaklar. Milli Eğitim Akademisi ile 1 milyon öğretmen, öğretmen sıfatını kaybedecek, öğretmen adayı olacak, akademide 2 yıl boyunca öğretmeni izleyecek, gözleyecek, paylaşımlarına, yaşam biçimine bakacak, tercihlerini, bağlılığını, biatını sorgulayacak, ona göre karar verecek.”