Fenomen Banka İncelemesi: 54 Şüpheli Gözaltında

Bir Polatgiller vakası daha

MASAK Raporuna Göre Fenomenlerin Banka Hesapları İncelendi, 54 Şüpheli Yakalandı

Emniyet güçleri, Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda fenomenlerin banka hesap hareketlerini ve bağlantılı oldukları kişileri geniş çaplı olarak inceledi. İstanbul merkezli soruşturma kapsamında çok sayıda kişi yakın takibe alındı. Yapılan çalışmaların ardından 25 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi ve 54 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, sosyal medya hesabından sık sık lüks tüketim anlarını paylaşan güzellik merkezi sahibi Neslim (nüfus kâğıdında Neslihan) Güngen ve eşi İnanç Güngen de yer almaktadır.

Gözaltına alınan şüphelilerden biri olan Neslim Güngen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dilan Polat’ı sektöre ben soktum. Kendi ayağıma sıktım. Destek istediğinde yardımcı oldum, cihazlarımı ona geliş fiyatıyla sattım” demişti. Güngen çiftinin sahte belgelerle dolandırıcılık yaptığı belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sahte ‘CE’ belgeleri düzenleyerek, herhangi bir kaydı olmayan ve yönetmeliklere aykırı olarak ürettikleri cihazlarla ülke genelinde 44 ayrı ‘taksirle yaralama’ suçuna sebep oldukları tespit edilen Güngen çiftinin, dolandırıcılık suçundan elde ettikleri suç gelirini aklamaya çalıştıkları belirlendi. Operasyonlarda sahte ilaç ve kozmetik ürünler, uyuşturucu maddeler ve nakit paraya el konuldu.”

Neslim ve İnanç Güngen’in sahte belgeler düzenleyerek sahte cihazlar üretip satış yaptıkları, uygun vasıflara sahip olmayan kişilere işyeri açmalarına yardımcı oldukları ve birçok suça karıştıkları ortaya çıktı. Neslim Güngen’in 120’den fazla güzellik merkezi şubesi olduğu ve çıkardığı kitaplarla tanındığı belirtildi. Güngen, eşi İnanç Güngen’e boşanma davası açtığını duyurmuştu.

CE belgesi (işareti), Avrupa Birliği içinde satılan belirli ürünlerin sağlık, güvenlik ve çevre koruma gereksinimlerine uygun olduğunu gösteren bir sertifika olarak bilinmektedir. Ürünün AB mevzuatına uygun olduğunu ve değerlendirme prosedürlerinden geçtiğini beyan eden bu belge, üreticinin veya ithalatçının ürünün standartlara uygun olduğunu kanıtlar.