Bülent Cihantimur Davası

2 milyon dolarlık kefalet başvurusu reddedildi

Ünlü Estetikçi Bülent Cihantimur’un Oğlu Timur’un Duruşması Devam Ediyor

İstanbul Kemerburgaz’da 1 Mart tarihinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin 16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un davası devam ediyor. Eylem Tok ile Bülent Cihantimur’un oğlu olan Timur, kaza sonrasında Mısır ve ardından ABD’ye kaçmıştı. Ancak Türkiye’nin iade talebi sonucu 14 Haziran’da Boston’da yakalandılar.

Anne ve oğlunun iadesiyle ilgili dava Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde görülüyor. Baba Bülent Cihantimur, oğlunun kefaletle serbest bırakılmasını talep etmişti ancak hâkim Donald L. Cabell bu talebi reddederek Cihantimur’un tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Timur Cihantimur’un şikâyetçi olduğu gözetim yerinin değiştirilmesine karar verildi. Cihantimur’un avukatları daha önce müvekkillerinin zor şartlar altında olduğunu belirtmişlerdi. Savcı ise Cihantimur’un başka bir ıslahevine nakledilmesi talebini değerlendirerek 3 farklı yer önerdi. Sanık avukatlarının seçtiği 3 ıslahevinden birine yakın zamanda Timur’un nakledilmesi planlanıyor.