İstanbul’da Kadın Cinayeti Olayı

Eşini ve kendi annesini katletmişti... Oğlundan çarpıcı sözler: Babamın aklında kurduğu şeyler vardı

İstanbul’da Kadın Cinayeti

Adana’nın Seyhan ilçesinde Yeşiloba Mahallesi’nde yaşayan Nurettin Kaya, eşi Halime Kaya ve annesi Fahriye Kaya ile yaşanan korkunç olayda, belindeki tabancayı çıkararak annesi ve eşini başlarından vurduktan sonra motosikletle kaçtı. Olayda, 4 çocuk annesi Halime Kaya hayatını kaybederken, yaralanan Fahriye Kaya Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ne yazık ki, Fahriye Kaya da 18 Ocak 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Nurettin Kaya, uzun süredir psikolojik tedavi gören birisiymiş.

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan muayene sonucunda Nurettin Kaya’ya delüzyonel bozukluk teşhisi konuldu. Verilen raporda, Nurettin Kaya’nın akıl hastalığı sebebiyle fiilinin sonuçlarını algılayamadığı ve bu nedenle cezai ehliyetinin olmadığı belirtildi. Bu durumda, Nurettin Kaya hakkında akıl hastaları için güvenlik tedbirlerinin uygulanması gerektiği vurgulandı.

Nurettin Kaya hakkındaki davada, ‘Kadın olan üst soydan akrabayı kasten öldürme’ ve ‘Kadın olan eşi kasten öldürme’ suçlarından Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Nurettin Kaya ve avukatı katıldı. Kimlik sorgusunun ardından Kaya’ya savunma hakkı verildi. Ancak Kaya, “Bu konuda konuşmak istemiyorum” diyerek susma hakkını kullandı.

Mahkeme, tanıkların ifadesine başvurdu. Nurettin Kaya’nın oğlu Süleyman Kaya, olayı görmediğini belirtirken, ağabeyi Mehmet Sait Kaya tanıklık yapmadı. Olayın şahidi olan Zübeyde Kaya, “Kayınbiraderim silahı beline koyduğunu gördüm. Aralarında sorun olduğunu bilmiyorum” dedi.

Cumhuriyet savcısı, Nurettin Kaya’nın tutukluluğunun devamına karar verirken, mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ikinci bir rapor istedi ve duruşmayı erteledi.