65 Kişi Gözaltına Alındı: Suç Örgütü Operasyonu!

Fenomen Neslim Güngen soruşturmasında 45 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden 65 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında çok sayıda kişiyi yakın takibe aldı. MASAK raporları ve banka hesap hareketleri incelenirken sosyal medya hesaplarından lüks tüketim yaptığı gözlemlenen güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen’e yönelik operasyon düzenlendi.”

Mali ekiplerin çalışmalarının sonucunda İstanbul merkezli 25 ilde 134 adrese düzenlenen operasyonda Neslim Güngen, eşi İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu toplam 65 kişi “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından gözaltına alındı.

Yurt dışından getirdiği ilaçları kendi etiketleriyle piyasaya süren, kolajen ip askılarını marketlerdeki yumak iplerle değiştiren ve Sağlık Bakanlığı kayıtlarının olmadığı belirlenen cihazları güzellik merkezlerinde kullanan Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen’in emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gözaltına alınan 65 şüpheliden 45’i sağlık kontrolüne götürüldü ve 20 şüphelinin savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Neslim ve İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu 45 şüpheli, bugün Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.