Pençe Kilit Harekâtı ve Terörle Mücadele Son Durum

MSB kaynakları açıkladı: Kuzey Irak’ta kilit kapanıyor

Pençe Kilit Harekâtı Kararlılıkla Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre, Pençe Kilit Harekâtı kararlılıkla planlandığı ve başarıyla devam etmekte. Terör örgütü, kendisini bekleyen sona yaklaştığını anlayınca dezenformasyona başvurarak kara propagandaya başladı. Orman yangınlarına sebep olan, halkı kalkan olarak kullanan ve el yapımı patlayıcılarla tuzak kuran teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu eylemleri gerçekleştirdiği algısını oluşturmaya çalışarak uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Ancak bu çabaların beyhude olduğu belirtiliyor. Terör örgütü, kendisini bekleyen sona kaçamayacaktır.

Terörle Mücadelede Son Durum

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadelede son durumu paylaştı. Son bir haftada 28 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 Ocak 2024’ten bu yana toplamda 632’si Irak’ın, 723’ü ise Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere toplamda bin 355 terörist etkisiz hale getirildi. Pençe Harekâtı bölgesinde yapılan operasyonlarda teröristlerin savunmasız sivillerden gasp ettiği evlerde bulunan silahlar ve mühimmat ele geçirildi.

Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

Yılın ikinci yarısı için bedelli askerlik ücreti 217 bin 871 lira olarak açıklandı. 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında bedelli askerlik başvurusu yapanların sayısı ise 46 bin 972’ye ulaştı.