Özel Okul Kayıtları ve Veli Görüşleri

Özel liselerde kayıt dönemi bitti: Milyonluk okullarda boş yer kalmadı





Özel Okullardaki Kayıt Süreci

Özel Okullarda Kayıt Süreci Devam Ediyor

Özel okullarda kayıt takvimine göre 3-4 Temmuz arası uygulanan ilk kesin kayıt dönemi ve 8 Temmuz’da uygulanan ikinci kesin kayıt dönemi sonrasında geçtiğimiz salı günü serbest kayıt dönemi başladı. Adaylar ve velileri boş kalan kontenjanlara yerleşebilmek için okul önlerinde beklemeye başladılar. Kayıtlarını geri çekenler ise kontenjanını dolduran okullara yerleşmek için fırsatlar aradılar.

Dolayısıyla öğretmen maaşları ile okul ücretleri arasındaki makas açılmaya başladı. Türkiye Özel Okullar Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cem Gülan, kayıt sürecini şu şekilde değerlendirdi: “Yüksek ücretlere rağmen bu okulların dolması, insanların kaliteli eğitime önem verdiklerini gösteriyor. Ailelerin, güvenlik, hijyen, yabancı öğretmenler ve yurt dışı eğitim imkanları gibi artıları cazip bulmaları etkili olmuştur.”

Bu süreçte özel okulların çoğunluğu kontenjanlarını doldururken, Notre Dame De Sion Fransız Lisesi’nde 32, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi’nde 6, Saint-Michel Fransız Lisesi’nde 8 ve İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi’nde 3 kontenjan boş kaldı.

Veli Görüşleri

İrem Arıkan Ekşi: “Akademisyen bir aile olarak çocuğumuzun iyi bir eğitim almasına önem veriyoruz. Veliler olarak eğitim için büyük fedakarlıklar yapıyoruz. Alman Lisesi’ne kayıt yaptırdık.”

Gülcan Aydın: “Çok stresli ve heyecanlı günler geçirdik. Abitur’un Almanya sistemine dahil olmasından dolayı Alman Lisesi bizim için vazgeçilmezdir. Fakat iki okul arasındaki ücret farkı karar vermeyi zorlaştırıyor.”

Fırat Keskin: “489 puanla istediğimiz İstanbul Erkek Lisesi veya Alman Lisesi. İEL’e girme şansımız olmadığı için sadece Alman Lisesi’ne başvurduk.”

Kayıtlar ve Kontenjanlar


OkulKontenjanAçık KontenjanTaban Puanlar
Amerikan Robert Lisesi (Erkek)110Doldu489,33
Amerikan Robert Lisesi (Kız)109Doldu484,43