İzmir Karşıyaka’da Genç Adamın Kayboluşu

Veli Eren’den 1 yıldır iz yok

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde çalışan 19 yaşındaki Veli Eren Atay, liseyi bitirdikten sonra garsonluk yapmış ve daha sonra bir diş polikliniğinde işe başlamıştı. 15 Temmuz 2023’te arkadaşlarıyla buluşarak Çeşme Alaçatı’ya giden Atay, eğlence mekânında zaman geçiriyordu. Gece 02.30 sıralarında 4 arkadaşı mekânı terk ederken, Atay ise 04.00 sıralarında ayrıldı. Ailesiyle gece 01.00’de annesi Ebru Atay ile son telefon görüşmesini yapan genç, “Çok eğleniyoruz, DJ çok kaliteli. Beni merak etmeyin” diyerek annesine telaşlanmaması konusunda teminat vermişti.

Kamera kayıtlarına göre 04.00’te eğlence mekânından ayrılan Atay, yakındaki bir büfeden alışveriş yaparken çantasını unuttu. Türkiye ve Yunanistan sahillerine vuran tüm cesetler incelendi ancak bir iz bulunamadı. Büfeden çıktıktan sonra arkadaşı Yağız ile buluşarak Deliklikoy’da bir partiye gitmek üzere yola çıkan Atay, burada telefonunu kaybettiği için plajda arkadaşlarını aramıştı. Ancak dönen arkadaşları tarafından plajda bulunamadı.

Aileye ulaşan bazı görgü tanıkları, 16 Temmuz günü öğle saatlerinde Atay’ı plajda gördüklerini iddia etti. Emniyet ekipleri havadan, karadan ve denizden arama çalışmaları yaparken, 100’e yakın kişinin ifadesi alındı ve 720 saatlik kamera görüntüleri incelendi. Deliklikoy halk plajında polis köpekleriyle yapılan aramalarda koku alan izci köpekler, ekipleri yol tarafına yönlendirdi ancak takip yol kenarında sona erdi. Türkiye ve Yunanistan sahillerine vuran tüm cesetler de incelendi ancak Atay’dan bir iz bulunamadı.

Oğluyla son görüşmesinde mutlu olduğunu belirten Ebru Atay, “O gün 16 Temmuz’da Deliklikoy halk plajında olan insanlardan ihbar, video, fotoğraf bekliyoruz, işimiz ihbara kaldı” dedi.