Neslim ve İnanç Güngen Adliye Yolunda

Emniyette güldü adliyede ağladı

Neslim Güngen ve Eşi İnanç Güngen Adliyeye Sevk Edildi

Fenomen Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu 45 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne götürüldü. Neslim Güngen’in adliyeye götürülürken, gülerek tepeden atkuyruğu yaparak uzun saçlarını salladığı görüldü. Adliyeye götürülen Güngen ise otobüsten indirilip adliye binasına alınırken ağladı.

Neslim Güngen, emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddederek, “Bizim yaptığımız tüm iş ve işlemler şeffaftır. Devletin her kurumu gelip bizi denetleyebilir.” şeklinde konuştu.

Eşi İnanç Güngen ise, “Cihazları ben üretiyordum ancak belgeleriyle Neslim ilgileniyordu. Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırdığını söylüyordu. Şirket benim üzerime ama bütün işlerle Neslim ilgileniyordu.” şeklinde açıklamada bulundu.

Neslim Güngen’in şirketlerinde çalışan diğer şüpheliler ise emniyetteki ifadelerinde, şirketlerde sahte fatura kesildiğini, kozmetik ürünlerin sağlığa zararlı olduğunu, ilaçların ölümle sonuçlanabilecek yan etkilerinin olduğunu bildiklerini anlattılar. Bu konuda Neslim Güngen’e uyarıda bulunduklarını ancak Güngen’in ilaçları zorla sattırdığını söylediler.

Sulh Ceza Hakimliği tarafından aralarında Neslihan ve İnanç Güngen’in de bulunduğu 17 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 21 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.