Dilan Polat MASAK Soruşturmasında Tahliye Edildi

Dilan Polat tahliye olacak mı? İtiraz dilekçesi iade edildi

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Masak Soruşturmasında Tahliye Edildi!

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, MASAK raporu sonrası tahliye edildi. 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan inceleme sonucunda karar verildi. Mahkeme, dosyanın yetki dışı olduğunu belirterek dosyayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yönlendirdi.

Daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı soruşturmada, 908 sayfalık raporda Dilan Polat’ın 2020-2023 yılları arasında gayrimenkul alıp hesabına 5 milyon 400 bin lira girdiği ancak şüpheli bir veri olmadığı belirtildi. Raporda ayrıca, Dilan Polat’ın ticari ve finansal karar yetkisinin olmadığı, karar vericilerin Engin ve Sezgin Polat olduğu ifade edildi.

İstanbul merkezli 6 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 24 şüpheliden Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkındaki iddialar MASAK tarafından incelendi. Raporda, aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesildiği ve 200 milyon lira para girişi olduğu tespit edildi. Operasyonların ardından şüphelilerden 16’sı tutuklandı ve 27 şirkete kayyum atanmasına karar verildi.

İddianamede, şüphelilerin “suçtan kaynaklanan mal varlığı aklama”, “yasa dışı bahis”, “suç örgütü kurma” ve “suç örgütüne üye olma” suçlarından cezalandırılmaları istendi. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, şüpheliler hakkındaki cezaların ağır ceza mahkemesi tarafından verilmesi gerektiğini belirtti ve dosyayı savcılığa geri gönderdi. Başsavcılığın itirazı üzerine, yetkili mahkemenin temel cezaya göre belirlenebileceği vurgulandı.