Otel Kaza Sonucu Tazminat Kararı Aldı

Otelde geçirdiği kazada beli kırılan kadına tazminat

Sevnur Ünlü’nün Otelde Yaşadığı Kaza Sonucu Aldığı Tazminat Kararı

Geçen yıl 24 Nisan’da meydana gelen olayda Sevnur Ünlü, konakladığı otelden çıkarken, görevlilerin temizlik sonrası girişe bıraktığı paspasa basınca kayarak yere düştü. Yaralanan Ünlü, hastaneye kaldırıldı ve yapılan tetkikler sonucunda belinde kırık olduğu belirlendi ve ameliyata alındı.

4 gün süren tedavinin ardından taburcu olan Ünlü, Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurarak, otelin sigorta şirketi tarafından tedavi masraflarının karşılanması talebiyle 100 bin TL maddi tazminat istedi. Komisyonun uyuşmazlık hakem kararında, Ünlü’nün başvurusu kabul edilerek, 33 bin 404 TL’lik hastane gideri ile avukatlık ve bilirkişi ücretlerinin de davalı sigorta şirketi tarafından karşılanmasına karar verildi.

Kararda, otelin güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu ve sigorta şirketinin poliçe kapsamında sorumlu olduğu belirtildi. Sigorta şirketinin zararın meydana geldiği otele ‘Üçüncü şahıslara karşı mali mesuliyet sigortası’ teminatı verdiği vurgulandı ve tarafların aktif ve pasif husumet ehliyetlerinin mevcut olduğu tespit edildi.

Ünlü’nün avukatı Fırat Bilici, yaptığı açıklamada, “Bu tarz büyük işletmelerde kesinlikle ortak alan sigortası mevcut olmakla birlikte işletmenin yeterli önlemi almaması sebebiyle vatandaşların başına bir kaza gelmesi durumunda bu sigortadan yararlanarak tedavilerini yaptırabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey ilk hastane müracaatında doğru beyanda bulunmak hususu” dedi.