Sivas Pazarcıları Market İndirimini Protesto Etti

'Ekmeğimizle oynuyorlar' deyip market indirimlerini protesto ettiler: Bu gemi batarsa herkes zarar görür

Sivas Pazarcıları, Pazar Günü İndirim Yapan Marketleri Protesto Etti

Sivas’ın Alibaba Mahallesi’nde bulunan bir zincir marketin önünde toplanan bir grup pazar esnafı, semt pazarının kurulduğu günlerde pazar ürünlerine indirim yapan marketleri protesto etti. Ellerinde ‘Pazarcı esnafı yalnız değildir’, ‘Marketlerin ekmeğimizle oynamasına müsaade etmeyeceğiz’ ve ‘Pazardan alışveriş yapmak ayrıcalıktır’ yazılı dövizler taşıyan pazarcılar, market önünde basın açıklaması yaptı.

Sivas Pazarcılar Odası Başkanı Halil Şahin, “Yerel marketler bize mal sattırmıyor. Pazarların açıldığı gün domatesi 10 TL’den satarlarken, diğer günler 30 TL’den satıyorlar. Market önlerini pazar yerine çevirdiler, biz aşağıda can çekişiyoruz. Buna bir çare istiyoruz. Kaldırım işgali var. Vatandaşlar yürüyemiyor. Bunların para kazanması için birilerinin ölmesi mi lazım? Bunlara 900 TL ceza yazılıyor. Zabıtaya cezanı yaz git diyorlar. Bu cezalar caydırıcı değil, biz kapatma cezası istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil ise indirimlerin pazar esnafının iş yapmasını engellemek amacıyla yapıldığına dikkat çekerek, “Biz pazarcı esnafımızın bu mücadelesinde yanlarındayız. Birileri büyürken alttaki küçük esnafı hırpalamanın bir anlamı yok. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi batarsa, herkes zarar görür. İndirim yapsınlar. Ancak sadece pazarın olduğu mahalledeki şubesinde indirim yapmaları ticaret ahlakına da uymamaktadır. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz” dedi.