Mersin’de Komşular Köpeği Kurtardı

Ekiplerin kurtardığı köpeğin ayakları kesildi... Tedavi sonrası sağlığına kavuştu

Mersin’de Komşular Köpeği Kurtardı

Mersin’de bir apartmanda komşular, sürekli havlama sesi duydukları köpek için polise başvuruda bulundular. Olay yerine gelen polis ekipleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni bilgilendirerek itfaiye personeli ile evde aç ve susuz kalan köpeği kurtardı. Köpek, Belediye’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

İncelemeler sonucunda, köpeğin arka iki ayağının uygun olmayan şartlarda kesildiği belirlendi. Veteriner ekipler, köpeğe beslenme, yaraların pansumanı, temizlik ve tırnak bakımı gibi gerekli bakımları uyguladılar. 20 gün süren bakım sürecinde terrier cinsi köpeğin sağlığına kavuştuğu ve psikolojisinin düzeldiği görüldü. Veterinerler, minik köpeğin adını ‘Şirin’ koydu.

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde Sorumlu Veteriner Hekim Ömer Benli, Şirin’in bulunduğunda durumunun iyi olmadığını belirterek, “İlk incelemede aç ve susuz kaldığı, tüylerinin karışık olduğu ve arka bacaklarının eklem yerinden kesildiğini gördük. Köpeğin 10 yaşında olduğunu belirtmek isterim. Rehabilitasyon süreci sonrasında Şirin’in psikolojisinin düzeldiğini gözlemledik” dedi.

Benli, köpeğin çipinin olmadığını ve kaydının bulunmadığını belirterek, “Köpeğin tırnaklarını kestik, tıraş ettik ve gerekli pansumanları yaptık. Şu an için herhangi bir sağlık sorunu bulunmamakta, Şirin gayet mutlu görünüyor ve barınakta huzur içinde yaşamaktadır” şeklinde konuştu.