Özgür Özel’in Kadın Kolları Kongresi Tepkisi

CHP’de kadınlara yarı yarıya kota sözü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadın Kolları Kongresinde İşçilerin Protestosuna Tepki Gösterdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşen 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’na katıldı. Özel’in konuşması sırasında İzmir Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin protestosuyla karşılaşıldı. Kadın işçiler, “Dik duran kadınlara hepinizi alıştıracağız” ve “Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” yazılı dövizlerle, “İşimizi geri istiyoruz” sloganı attı.

Özel bu duruma sert tepki göstererek, “Kadın Kolları Kongresi’ni başka amaçlarla kullanmayın. Çok rica ediyorum. Ben sizi her yerde dinlerim ama burası Kadın Kolları Kongresi. Burayı kadınlara bırakacaksınız, burayı erkeklere provoke ettirmem” dedi ve erkekleri dışarı çağırdı. İşçilerin dışarı çıkartılmasının ardından Özel, eşit temsili sağlayacaklarını vurgulayarak, “Bugün 35 kadın belediye başkanımız görevde ve bu sayı bir önceki döneme göre yüzde 350 artmıştır” şeklinde konuştu.

Özel ayrıca gelecek seçimlere değinerek, “Gelecek seçimler kadın seçmen açısından referandum niteliğinde olacaktır. Biz CHP olarak, tüm kadınların güvencesiyiz, seküler olsun, dindar olsun, başı açık ya da kapalı olsun” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Paris’e olimpiyatlar için gidecekleri ve İmamoğlu’nun Türkiye’nin ev sahipliği için tanıtım yapacağı belirtildi.

Özel’in 4-9 Eylül tarihlerinde yapacakları Büyük Değişim Kurultayı’nın devletçilik ve eşitlik mesajını ön plana çıkartacağı, tüzük ve program değişikliği için olağanüstü kurultay kararı alındığı da belirtildi.