Genç Kızın Lösemi Mücadelesi ve Doktor Olma Hayali

Beyaz önlüklü savaşçı

İzmir Fen Lisesi Mezunu Genç Kız, Lösemiyle Mücadele Ederek Doktor Olma Hayaline Kavuştu

İzmir’de öğretmen bir ailenin çocuğu olan 23 yaşındaki Dilda Sedefoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni yüzde 100 burslu kazanarak, eğitim hayatına adım atmaya hazırlanırken lösemi teşhisi konuldu. Geçirdiği 3 yıllık tedavi sürecinde umudunu kaybetmeyen Sedefoğlu, lösemi hastalarına umut olmak için mücadelesini sürdürüyor.

Sedefoğlu, doktor olma hayaliyle büyüdüğünü belirterek yaşadığı süreci şu şekilde anlattı: “Doktor olmak çocukluk hayalimdi. Hastaneye gittiğimizde doktorlara hep imrenerek bakardım. Eğitimimi de bu doğrultuda şekillendirdim. Hastalığım ise 2021 yılının ağustos ayında başladı. Dayanılmaz bir baş ağrısı, kolumu kaldıramayacak kadar halsizlik, diş eti kanaması gibi belirtiler yaşadım. Kimse bu semptomlarla kendine kanseri yakıştırmaz, ben de başta hiç düşünmedim. O dönem çok sık kan tahlili verdim ancak sonuçlarım temiz çıkıyordu. Fakat bir yandan da bu belirtiler normal değildi. Bu nedenle devamlı takip ettim. Hayatımı değiştiren o telefonu okulların açılmasına birkaç hafta kala aldım. Verdiğim tahlilde çok yüksek değerler saptanmıştı.”

Tedavi sürecinin ardından okuluna dönen Sedefoğlu, tıp fakültesindeki eğitimine devam ederek lösemi hastalarına umut olmayı hedefliyor. Gelecekte hematoloji alanında uzmanlaşmayı ve lösemi hastalarına daha iyi hizmet verebilmeyi isteyen genç kız, mücadelesini sürdüreceğini belirtti.