Özgür Özel’den Eğitim Sendikaları Buluşması açıklaması

Müfredat anayasa kadar önemli

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eğitim Sendikaları ile Buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dünkü CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim sendikaları ile buluşma etkinliği açılışında yaptığı konuşmada, müfredatın önemine vurgu yaparak, “CHP olarak müfredatı anayasa yapma kadar önemli görüyoruz” dedi.

Özel, anayasa yapma sürecine ilişkin olarak ise şunları söyledi: “Anayasalar aşkın zamanlı metinlerdir ve tam bir mutabakatla yapılması gerekir. Ancak mevcut anayasaya uymayanlar, ‘Gelin yenisini birlikte yapalım’ diyorlar. Biz müfredat için de ‘üzerinde bir mutabakatın olması gerekmektedir’ diyoruz.”

Özel, öğretmenlik mesleğine ilişkin yapılan düzenlemelere de eleştirilerde bulunarak, “Ücretli öğretmenlere asgari ücretin altında maaş ödeniyor. Bu durum, eğitim sisteminin yaz-boz tahtasına dönüştüğünü göstermektedir. Öğretmenlerin ağırlıklı bir şekilde maaşlarıyla geçinememesi ve kredi borçları altında olmaları büyük bir sorundur” ifadelerini kullandı.

Çocuklarına öğretmen olmalarını tavsiye etmediğini belirten Özel, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yarattığı uygulamaları eleştirerek, “1 milyon mezun edip atamadığı öğretmene, belirli kriterlerle atama yapılarak gerçekleştirilen süreci, devletin millete ve gençlere kurduğu en büyük kumpas olarak tanımladı.