Toprak Razgatlıoğlu: Süperbike Şampiyonu’nun Yükselişi

Toprak rekora hazırlanıyor

Toprak Razgatlıoğlu Dominasyonu Devam Ediyor

Dünya Superbike Şampiyonası’nda mücadele eden Toprak Razgatlıoğlu, bu sezon BMW Rokit ile aldığı üst üste 10 zaferle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Liderlik koltuğunda oturan Red Bull sporcusu, Portekiz’de 10-11 Ağustos’ta yapılacak ilk yarışı kazanması halinde Jonathan Rea ile Alvaro Bautista’ya ait rekora ortak olacak. İkinci yarışı da kazanması durumunda ise yeni bir rekora imza atacak.

Genç motosikletçinin bu başarısı tesadüf değil. Şubat ayındaki Hürriyet röportajında, Razgatlıoğlu yeni takımıyla uyum sağlama isteğiyle hareket ettiğini belirtti. “Büyük bir hedefimiz olduğu için, o hedefi insanlara kanıtlamamız gerektiği için bu başarıları elde ettik” dedi.

Razgatlıoğlu, sezon boyunca sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekerken, hedeflerinden de bahsetti. MotoGP’de şampiyonluk hayalinin ötesine geçmek istediğini ve yeni rekorlar kırmayı hedeflediğini belirtti. “Portekiz’deki yarışlarda üst üste zaferler elde etmek büyük bir motivasyon kaynağı. Rekorları kırmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Razgatlıoğlu’nun yaşadığı renkli anlar da dikkat çekiyor. Çekya’daki zaferini tavla oynayarak kutlaması gibi sıra dışı davranışlarıyla da tanınıyor. Yarış sonrası şovlarını devam ettirmeyi planladıklarını belirten Razgatlıoğlu, “Her yarış sonrası farklı sürprizlerle izleyicilere keyifli anlar yaşatmayı amaçlıyoruz” dedi.