Taziye Süreci Devam Ediyor

Şehit oğlunun acısına kalbi dayanmadı

Irak’ın Kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde Şehit Düşen Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp için Taziye Süreci Devam Ediyor

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında meydana gelen bir taciz ateşi sonucunda, Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp şehit düştü. Şehit Alp’in ailesine ulaşan acı haber, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde büyük bir üzüntüye sebep oldu.

Şehit Astsubay’ın annesi Bahriye Kaygusuz (58), taziyeleri kabul ederken aniden rahatsızlandı ve Çiçekdağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Yozgat Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Kaygusuz, Kalp ve Damar Servisi’nde yoğun bakıma alındı.

Doktorların yaptığı muayene sonucunda, kalp krizi geçirdiği belirlenen anne Bahriye Kaygusuz’un durumunun şu an iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan, şehit Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp’in naaşı memleketi Kırşehir’e getirildi.

Gülşehir Havaalanı’nda askeri uçakla karşılanan şehidin naaşını, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Kırşehir Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehidin ağabeyi Muhammet Alp ve yakınları karşıladı. Şehidin naaşı, Çiçekdağı ilçesindeki evine götürülerek Türk bayrakları ile donatıldı.

Şehidin babası Ömer Alp’in 2021 yılında koronavirüsten vefat ettiği de belirtildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit Habip Murat Alp için taziye mesajı yayımladı.