Deprem Kurbanlarının Acı Hikayesi

Depremden 18 ay sonra mezarı bulunmuştu! Merve Ateş'in ailesi yeniden DNA testi istiyor

Hatay’da Kahramanmaraş merkezli depremde bir ailenin hikayesi

Hatay’da meydana gelen depremde birçok insan hayatını kaybetti. Ancak aralarında haber alınamayanlar da vardı. İşte bu depremde İskenderun ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Sarıgül Melek Hatun Apartmanı’nda yaşanan acı bir hikaye…

Merve Ateş’in anne ve babası, depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Ancak Merve Ateş, bacağından yaralı olarak enkazdan çıkarıldı ve İskenderun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Ancak trajedinin büyüklüğü burada bitmedi. Merve Ateş’in ailesi, hastaneden ayrılarak Mersin Yenişehir Hastanesi’ne sevk edileceği bilgisini aldılar. Ancak ne yazık ki, Merve’nin ailesiyle ayrılmadan önce hastaneden ayrıldığı ve 3 gün sonra yaşamını yitirdiği belirlendi.

Merve’nin cenazesi, kimliği belirlenemeyen bir şekilde Çankaya Mezarlığı’na defnedildi. Ancak Merve’nin ailesi, onun öldüğünden habersiz hastanelerde aramalara başladılar ve nihayetinde gerçeği öğrendiler.

Ablaları, Merve’yi fotoğraflardan teşhis etti ve büyük bir şok yaşadılar. Merve’nin cenazesi ‘Yağmur Uçmaz’ ismiyle kaydedilmiş ve bu şekilde defnedilmişti. Ablaları yaşadıkları acıyı dile getirerek, Merve’nin mezarının açılarak DNA testinin yeniden yapılmasını talep ettiler.

İpek Koca, “DNA testi ve fotoğraflar uyuşuyor. Ancak cenazenin Yağmur Uçmaz olarak defnedilmesi kafamızı karıştırıyor. Biz mezarın açılmasını ve DNA testinin yeniden yapılmasını istiyoruz” dedi. Ablası İlkur Karaca ise, “Acılarımızı tekrar yaşamamak için gerçeği öğrenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Merve’nin ailesi, bu trajediye bir son vermek için yapılacak olan test sonuçlarını beklemekteler. Kardeşlerinin gerçek durumunu öğrenmek ve onu köylerine defnetmek istiyorlar.