TSK’da Yapılan Son Atamalar ve Değişiklikler

Balyoz mağduru komutana yeni görev: Sınır ötesi operasyonlar ona emanet

TSK’da Yeni Atamalar ve Değişiklikler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan 117 generalin ataması gerçekleştirildi. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 32 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise 38 generalin görev yerleri ve pozisyonları değiştirildi.

1. Ordu Komutanı, 2. Ordu Komutanı ve Ege Ordu Komutanı pozisyonlarında önemli değişiklikler yapıldı. Ege Ordu Komutanlığı’na atanan Orgeneral İrfan Özsert şu açıklamada bulundu: “Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral İrfan Özsert Ege Ordu Komutanı olarak atanırken, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ise Orgeneral Özsert’in yerine Genelkurmay 2’nci Başkanı olarak görevlendirildi.”

2. Ordu Komutanlığı’na ise Orgeneral Levent Ergün getirildi. Sınır ötesi operasyonlardan sorumlu olan Ergün, şu ifadeleri kullandı: “Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki sınır ötesi operasyonların sorumluluğu bana verildi.” Geçen hafta orgeneralliğe terfi ettirilen Metin Tokel ise İstanbul 1. Ordu Komutanlığı’nın başına getirildi.

İstihbarat alanında da değişiklikler yaşandı. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Günaydın, Hava Lojistik Komutanlığı’na atanırken, Hava Harp Enstitüsü Müdürü Korgeneral Yaşar Kadıoğlu, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na getirildi.

Ayrıca, KKTC’deki Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ve Dalaman ilçesinde 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı’nın kurulmasıyla ilgili de kararlar alındı. Kara Harp Enstitüsü Müdürü İlker Görgülü, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı olarak atandı ve Muğla’nın Dalaman ilçesinde kurulan 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı’na Tuğgeneral Yusuf Karuk getirildi.