Türkiye ve Karadağ Dışişleri Bakanları Gazze İçin İstanbul’da Buluştu

Fidan’dan Netanyahu’ya: Tüm bölgeyi ateşe vermek istiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimovic ile İstanbul’da Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, göreve gelmesinin ardından ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Karadağ Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimovic ile Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Görüşme sonrasında ortak basın açıklaması yapıldı.

Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede Gazze’deki durumu ele aldıklarını belirterek, “Türkiye olarak Gazze’ye 56 bin tonu aşkın insani yardım malzemesi gönderdik ve en çok yardım yapan ülke konumundayız. Ancak yardımların Gazze’ye ulaşmasında İsrail’in engel oluşturduğunu gözlemledik. Uluslararası toplumun İsrail’e baskı yaparak Filistinlilerin açlığa mahkûm edilmesini engellemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

İsrail’in Gazze’deki katliamının faillerinin cezasız kalmaması gerektiğini vurgulayan Fidan, “Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhine açtığı soykırım davasını destekliyoruz ve Lahey’deki mahkemeye başvurduk. Diğer ülkeleri de bu davaya müdahil olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fidan ayrıca, bölgede barışın sağlanması için İsrail’in çılgınlıklarının durdurulması gerektiğini belirterek, “Ortadoğu’nun yeni savaşlara tahammülü yok. Gazze’deki katliamın suç ortaklarıyla mücadele etmek zorundayız” dedi.