Asansör Kazasında Hayatını Kaybeden Çocuk – Duruşma Yakın

11 yaşındaki Ahmet, asansörde hayatını kaybetmişti: 2 sanığa 6'şar yıla kadar hapis istemi

Adanada Asansör Kazasında 11 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti – İlk Duruşma Yakında

Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi’nde bulunan bir tekstil atölyesinde meydana gelen üzücü olayda, Suriye uyruklu Sefa Avvaf’nın oğlu Ahmet Direk Turan Haskiro’nun 11 Haziran 2024’te iş yerinin 2’nci katındaki asansöre bindiği sırada asansör kapısı ile duvar arasında sıkışarak hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerine hemen çağrılan ekiplerin müdahalesine rağmen Ahmet’in kurtarılamadığı bildirildi.

Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonucunda, asansör şirketi yetkilisi Recep Karayiğit ile bina sorumlusu Ömer İnce’nin tutuklandığı açıklandı. Cumhuriyet Savcısı, Ahmet Direk Turan Haskiro’nun ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamede her iki şüphelinin de ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan yargılanmaları talep edildi.

İddianamede yer alan bilirkişi raporunda, asansör firması yetkilisi Recep Karayiğit’in gerekli bakım ve kontrolleri düzgün bir şekilde yapmadığı, bina sorumlusu Ömer İnce’nin ise asansörde yük taşınmasına izin vererek güvenlik kurallarını ihlal ettiği belirtildi. İki şüpheli de olayla ilgili suçlamaları reddetti.

Ömer İnce’nin ve Recep Karayiğit’in dikkat ve özen yükümlülüklerine uymadığı belirtilen iddianamede, “Şüphelilerin kusurlu hareketleri sonucunda asansör kazasına ve 11 yaşındaki Ahmet Direk Turan Haskiro’nun ölümüne sebep oldukları” ifade edildi. Tutuklu 2 sanık, ilerleyen günlerde Adana 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.