Şehit Astsubay Ferhat Gedik’in Hikayesi

Şehit Ferhat Gedik'in annesinden yürek burkan sözler: Evladım askerliği çok severdi ve şehit oldu

Trabzon’un Maçka ilçesinde Şehit Astsubay Ferhat Gedik’in Acı Dolu Hikayesi

Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017’de yaşanan çatışmada, korumak istediği Eren Bülbül ile birlikte şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in ailesi, Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşamını sürdürüyor. 7 yıl önce şehadete eren Gedik’in annesi Hatice Gedik, oğlunun hatırasını yaşatmaya çalışıyor.

71 yaşındaki anne Gedik, evladının askerlik tutkusunu anlatarak şunları söyledi: “Evladım asker olmak istiyordu. Askerliği çok seviyordu ve şehit oldu. Oğlum, çocukluğundan beri asker olma hayali kurardı. Gerçekleştiremediği hayali, onun kıyafetleri ve fotoğraflarıyla evimizde yaşıyor.”

Anne Gedik, oğlunun vazgeçilmez Karadeniz sevgisini de dile getirerek “Oğlum, Karadeniz’i çok seviyordu ve orayı kurtaracak gibi hissediyordu. Ankara’ya tayini çıktığında, eşini ve çocuklarını götürdü ancak kendisi Trabzon’a döndü. Ben oğluma gitmemesi için yalvardım ama o ‘Kim gidecek anne, ben gideyim’ dedi. Temizleneceğini ve geri döneceğini söyledi. Ne yazık ki, o gidiş, o veda oldu.” diye konuştu.

Gedik ayrıca, oğlunun şehadetinin yaşandığı 12 Ağustos’un, acı dolu anıların da simgesi olduğunu belirterek “Evladımın doğum günüydü, 41 kurşun yedi ve 41. yaş günü toprağa girdi. O gün telefonla konuştuğumuzda, ‘Anne dua et, tehlikeli gibi duruyor’ demişti. Sonrasında arandık, şehit olduğu haberini aldık. Hala içimizdeki acı dinmiyor, her yıl yeniden canlanıyor.” şeklinde duygularını paylaştı.