Tüzük Değişikliği ve Genel Başkan Özel’in Ayağı Kırıldı

CHP’de tüzük kurultayı için ilk toplantı bugün... Başarısız yönetici gidecek

Tüzük Hazırlık Komisyonu İlk Toplantısını Gerçekleştirecek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici’nin başkanlığını yaptığı Tüzük Hazırlık Komisyonu, ilk toplantısını bugün yapacak. Komisyonda, Parti Meclisi’nden 3, Meclis Grubu’ndan 2 ve her ilin birer kurultay delegesi olmak üzere toplam 86 üye yer alacak. Komisyon, tüzük değişikliği için sunulan 10 bin öneriyi değerlendirecek ve somutlaştıracak. Somutlaştırılan öneriler ise 6-9 Eylül tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay’da delegelerin onayına sunulacak.

“Başarısız Olan Gitmeli” İfadesi Gündemde

Komisyonun gündeminde yer alan öneriler arasında, başarısız olan yöneticilerin bir daha görevlendirilmemesi bulunuyor. Bu öneriye Genel Başkan Özgür Özel’in de destek verdiği belirtiliyor. Öneriye göre, örgüt ve belediye başkanları tüzük değişikliğiyle getirilecek kriterlere göre performans denetimine tabi tutulacak. Bu kriterlere uymayan yöneticiler bir sonraki dönem için aday gösterilmeyecek. Ayrıca, başarı kriterinin Genel Başkan için de geçerli olması öneriler arasında yer alıyor.

“Başkana Dönem Sınırlaması” Önerisi

Ön seçimle belirlenecek milletvekili ve belediye başkanları için dönem sınırlaması getirilmesi önerisi de komisyon tarafından değerlendirilecek. Üç dönem sınırlamasına sıcak bakıldığı konuşulan kulislerde, Genel Başkan için de dönem sınırlamasının geçerli olup olmayacağı konusunun tartışılacağı belirtiliyor.

Özgür Özel’in Ayağı Kırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in ayağının kırıldığı bildirildi. Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Meclis Genel Kurulu’na hitap ettiği özel oturuma katılamadı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Genel Başkanımız bugün burada olmayı çok istiyordu ama ayağında basit bir kırık olduğu için katılamadı. Yarından itibaren büyük ihtimalle doktorlar eşliğinde yürüyebilecek” açıklamasında bulundu.