Dijital Mecralar Komisyonu: Sansüre Karşı Mücadele

Meclis’ten sosyal medya devlerine mesaj

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı: ‘Sansüre Karşıyız’

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, toplantının açılışında yaptığı konuşmada sansüre karşı olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Dijitale sahip olan geleceğe sahip olur. Dijitalleşme gündemi siyaset üstü bir konudur. Bu mesele iktidar muhalefet gerilimine kurban edilemeyecek kadar önemlidir ve Türkiye’nin geleceğidir.”

Yayman, Adana Mahkemesi’nin verdiği karara uymak zorunda olduklarını belirterek devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Bizim dijital mecralara hep söylediğimiz şudur: Berlin’de, Paris’te, Londra’da, Washington’da, Viyana’da hangi hukuka uyuyorsanız o ülkenin yasalarına ne derece saygı gösteriyorsanız Türkiye’de de buna uymak zorundasınız.”

“Kendini yasamanın, yargının üzerinde gören anlayışı asla kabul etmiyoruz” diyen Yayman, TikTok meselesine değinerek sansüre karşı olduklarını vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Türkiye’nin koyduğu kurallara uyulması gerektiğini ancak iktidarın siyaset yapma anlayışında bir tahammülsüzlük olduğunu belirtti.

Son olarak, oyun bağımlısı Arda Küçükyetim’e atıfta bulunan Yayman, “5 kişiyi bıçaklamıştı” diyerek gerçek hayatta suç olanın dijital dünyada da suç olduğunu vurguladı.