Gördes Orman Yangınında İlerleme

Mücadelede 6. gün! Orman yangını komşu ilçeye ulaştı: 4 mahalle boşaltıldı

Gördes Orman Yangını 5. Günde Kontrol Altına Alınıyor

Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi yakınlarındaki ormanda çıkan yangın, 14 Ağustos günü saat 14.30 sıralarında başladı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale etmek için bölgeye ulaştı. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, aynı bölgede yeni bir yangın daha çıktı ve ekiplere takviye yapıldı.

15 Ağustos sabahı Boyalı Mahallesi’ndeki yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, ilçenin Kayacık ve Kaşıkçı mahallelerinde yeni yangınlar başladı. Toplamda 361 personel ile çıkan yangınlara müdahale ediliyor.

Kaşıkçı Mahallesi’nde çıkan yangın kontrol altına alınırken, Boyalı ve Kayacık mahallelerindeki yangınlar devam ediyor. Karayakup ve Yeniköy mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen Karayakup Mahallesi’ndeki evler yanarak kullanılamaz hale geldi.

Salihli ilçesine de sıçrayan yangına müdahale gece boyunca helikopterlerle devam etti. Görev alan ekiplerin özverili çalışmalarıyla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Salihli’nin Kale, Kemer, Kurttutan ve Hacıhıdır mahallelerindeki evler yangından etkilendi.

Orman ve Tarım Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak ekiplere destek verdi. Helikopterler ve uçaklar yangına müdahale ederken, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle alevlerin yayılması engellenmeye çalışılıyor.

Yangının 6. gününde enerjisinin azaldığı görülen alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Amfibik uçak da yangınla mücadeleye katılarak yangın alanına su boşaltıyor. Yangınla mücadelede helikopterler, arazözler, su ikmal araçları, dozerler ve yer ekiplerinin yanı sıra 550 personel görev alıyor.