Suriye Uyruklulara Türk Vatandaşlığı Açıklaması

İçişleri Bakanlığı, iddiaları yalanlayıp vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını açıkladı

YENİ KABİNEDE 183 KİŞİYE VATANDAŞLIK VERİLDİ

Ülkemizdeki Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ile ilgili gerçek dışı iddialara ilişkin yapılan açıklamada, öncelikle ülkemizde Geçici Koruma statüsünde bulunan ve Türk vatandaşlığını kazanan Suriye uyruklu kişi sayısının 238 bin 768 olduğu belirtildi. Bunların 134 bin 624’ü reşit, 104 bin 144’ü ise çocuk.

Yeni Kabine döneminde ise 101’i reşit, 82’si çocuk olmak üzere toplam 183 Suriye uyruklu kişinin Türk vatandaşlığını kazandığı ifade edildi. Hazırlanan açıklamada, “Bahse konu programda iddia edildiği gibi ülkemizde 2.5 milyon Suriye uyruklu kişiye Türk Vatandaşlığı verildiği iddiası tamamen gerçek dışıdır ve hiçbir dayanağı yoktur” denildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımızın Türk Vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin resmi sayıları ortadayken gerçekle uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan sayıların gerçekmiş gibi kamuoyuyla paylaşılması iyi niyetle asla bağdaşmayan bir tutum olup dezenformasyon içerikli bu iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.

Bu bağlamda, bir televizyon programında yapılan Türk Vatandaşlığının kazanılmasına yönelik dezenformasyon amaçlı gerçek dışı iddialara kamuoyunda dikkat çekilerek, doğru bilgiye ulaşma gerekliliği vurgulandı.