Abdal Musa Parkı Elektrik Tehlikesi

Mahallelinin kâbusu oldu: Artık kaza değil, cinayet olur

Abdal Musa Parkı’nda Tehlikeli Durum: Elektrik Telleri Vatandaşları Tedirgin Ediyor

Konyaaltı ilçesi Molla Yusuf Mahallesi’nde bulunan Abdal Musa Parkı’nda, 1421 Sokak’ta ağaçların arasından geçen elektrik telleri, mahalle sakinleri arasında endişe yaratıyor. Mahallede yaşayan Soner Çetinkaya, elektrik kaçağı veya yangın riski olabileceği endişesiyle birçok kuruluşa başvurmasına rağmen sonuç alamadığını dile getirdi. Çetinkaya’nın CİMER’e yaptığı başvuruyu aktararak “Abdal Musa Parkı ile Özşahinler Sitesi’nde elektrik tellerinin ağaçlara temas ettiği bir nokta var. Tehlikeli bir durum oluşturabilecek bu durum, basit bir müdahale ile çözülebilir. Sarkan tellerin bir ekip tarafından düzeltilmesi durumunda insanların can güvenliği sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

Soner Çetinkaya, Türkiye’de basit önlemler alınarak önlenebilecek kazaların birçok durumda olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi: “Elektrik telleri gibi durumlar aslında basit düzeltmelerle ortadan kaldırılabilir. Bu durumun bir benzeri de şu an burada yaşanan elektrik telleri olayında görülebilir. Bu tehlikeli durum, doğru müdahalelerle önlenebilir ve insanların can ve mal güvenliği sağlanabilir. Ancak şu ana kadar alınan bir tedbir yok.”

Soner Çetinkaya, son olarak CİMER üzerinden bir bildirimde bulunduğunu ancak hala bir aylık süre içinde herhangi bir adım atılmadığını belirtti. Çetinkaya, “Artık bu sorunun bir an önce giderilmesi gerekiyor. Tehlikeli bir durum söz konusu ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda trajik sonuçlarla karşılaşılabilir. Bu gibi kazaların artık önlenemeyeceğine inanmamalıyız. Basit tedbirlerle bu tür riskler ortadan kaldırılabilir. Gerekli önlemler alınmazsa, meydana gelebilecek herhangi bir ölüm olayı artık bir kaza değil, cinayet olarak değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.