Yurdun Bazı Kesimlerinde Yağışlı Hava Durumu Tahmini

Meteoroloji'den il il yeni hava durumu raporu! Ankara ve İstanbul'a art arda sağanak yağış uyarısı






Hava Durumu Tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: Yurdun Bazı Kesimlerinde Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, yurdun kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara’nın batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Sinop çevreleri ile Ankara’nın kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. Yağışların Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve genel olarak mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzeyli olacak ve öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den Hava Durumu Değerlendirmesi

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün hava sıcaklıklarının ortalamanın üzerinde seyredeceğini belirtti. Rüzgarın genellikle kuzeyli olacağını ve Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğini ifade etti. İstanbul’un Avrupa Yakası da dahil olmak üzere öğle saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağışın hafif de olsa lokal olarak görülebileceği ve sıcaklığın 31 derece olacağı tahmin ediliyor.

Öğleden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor. Hafta sonu için ise Marmara ve Ege hariç olmak üzere sıcaklıkların azalacağını ve rüzgarın artacağını belirten Prof. Dr. Orhan Şen, Cuma ve Cumartesi günleri iç Ege, Afyonkarahisar, Uşak, Eskişehir, Kütahya çevrelerinde su baskını yapabilecek yağışların beklediğini söyledi. Pazar ve Pazartesi günleri ise İstanbul dahil Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerine yağışların geleceğini bildirdi.

Bazı İllerde Beklenen Hava Durumu ve Sıcaklık Değerleri

  • Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı, 37 derece
  • İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, 31 derece
  • İzmir: Az bulutlu ve açık, 34 derece
  • Adana: Az bulutlu ve açık, 35 derece
  • Antalya: Az bulutlu ve açık, 32 derece
  • Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, 31 derece
  • Trabzon: Az bulutlu ve açık, 30 derece
  • Erzurum: Az bulutlu ve açık, 31 derece
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 42 derece