Ayakta Alkışlanan Kadın Futbolcular için Övgü Dolu Tören

Futbolun kraliçelerine ‘kristal ayaklar’ ödülü

Kadın Futbolcular Hakkında Övgü Dolu Tören

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz gibi birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleşen bir törende, Hakkârigücü Kadın Futbol Takımı ve Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı oyuncularının hikayelerinin anlatıldığı duygusal bir video izletildi.

Kadın futbolcuların tutkularından asla vazgeçmeden zorluklarla mücadele ettiği vurgulanan videonun ardından izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Kristal Ayaklar Ödül Töreni’nin açılış sunumunu Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, İlknur Özzengin ve Melih Gümüşbıçak yaparken, Fırat şunları söyledi: “Bu tören aslında yeni umutların da başlangıcı. Doğu’dan Batı’ya genç kızlarımızın hayatında iyiye, güzele dönüşümün adı olacak. Yeşil sahalarda koşan o kristal kramponlar aydınlık bir geleceğin de adı olacak.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, kadın futbolunu desteklerken şu ifadeleri kullandı: “Kız çocuklarının güzel bir geleceğe sahip olmaları için bakanlık çatısı altında takımlar kuruyoruz. Futbolla hayatlarına yön vermek isteyen tüm kızlarımızın yanındayız.”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kadın futbolunun gelişimi için yapılan çalışmalar hakkında konuşarak, “Güzel şeyler olacak. Gençlerimizi, kızlarımızı kucaklayalım. Spor evrensel bir değer. Türk sporunun gelişmesini istiyoruz. Hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Kadın gülerse dünya güler” dedi.

Ödüllerin sahiplerine verildiği törende, “Yılın Futbolcusu”, “Yılın Orta Saha Oyuncusu”, “Yılın Gol Kraliçesi”, “Yılın Fair Play Ödülü”, “Yılın Takımı”, “Yılın Kalecisi” gibi çeşitli kategorilerde ödüller takdim edildi. Törenin sunucularından biri olan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın da etkileyici konuşması geceye renk kattı.