Çiğdem B.’nin Maaş Dolandırıcılığı Davası Sonuçlandı

Zimmetine para geçiren sahte diplomalı belediye çalışanına ceza

Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı olan Konyaaltı Temizlik İnşaat Organizasyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.’de çalışan personel Çiğdem B.’nin, maaş ödeme işlemlerini yürüten büro çalışanı olduğu ve kendi hesabına aylık birden fazla maaş ödemesi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Şirket tarafından yapılan inceleme sonucunda, Çiğdem B.’nin üniversite mezunu olmadığı tespit edildi. Yapılan bilirkişi raporunda, fazla maaş ödemeleri, üniversite diploması olmamasından kaynaklı maaş farkları ve diğer ödemelerle toplamda 567 bin lira zimmetine geçirdiği belirlendi. Çiğdem B. hakkında başlatılan soruşturma sonucunda, ‘Kamu zararına dolandırıcılık’, ‘Kamu kurumlarının güvenini kötüye kullanma’ gibi suçlamalarla 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çiğdem B.’nin lisans diplomasının aslının olmadığı ve işe başvuru sırasında sunduğu belgelerde sahtecilik yapıldığı belirtildi. İddianamede ayrıca, Çiğdem B.’nin işe giriş sırasında ilköğretim mezunu olarak bildirilmesine rağmen, üniversite mezunlarının aldığı maaş farkını almış olması ve fazladan maaş ödemeleri yapması dikkat çekti. İlk duruşmada suçlamaları reddeden Çiğdem B., üniversite mezunu maaşı aldığını iddia ederek 567 bin liralık tutarın yanlış olduğunu belirtti ve beraatini talep etti.

Çiğdem B., kamu zararına dolandırıcılık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve ayrıca 625 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Verilen cezaya avukatlarıyla itiraz eden Çiğdem B., olayın ardından işinden ayrıldı.