Adalet İstemi: Genç Kıza Yapılan Saldırıya Tepki

Bir erkeğin adını sordu, kâbusu yaşadı! 10 kişi dükkanı basıp dehşet saçtı... Maskesiz okula gidemiyor: Utanıyorum

18 Yaşındaki Genç Kıza Yapılan Saldırıya Adalet İstemi

22 Ağustos Perşembe günü Büyükçekmece ilçesi Kumburgaz Mahallesi’nde meydana gelen olayda, akrabasına ait bir tekel bayisinde çalışan 18 yaşındaki Rabia Altun, kız arkadaşına mesajla markete borcu olan bir erkeğin adını sordu. Saldırının detayları ise şöyle:

Kızın erkek arkadaşı, mesajları görünce hızla tepki gösterip tehdit ve hakaretlerde bulundu. Ardından beraberindeki kişilerle birlikte tekel bayisine giderek genç kızı darp ettiler. Saldırı sırasında yüzüne yumruk isabet eden Rabia Altun’un ön dişleri kırıldı. Olayın ardından genç kız ve ailesi, saldırganlardan şikayetçi oldu ve karakola başvurdu.

Saldırganlar, olayın yaşandığı akşam gözaltına alındı ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Bu durumu öğrenen genç kız, korkudan çalıştığı iş yerine gidemediğini ifade etti ve şu sözlerle olayı anlattı:

“Markete borcu olan birinin adını sordum, üzerime yürüdüler. Kardeşinin ismini geçirdiğim için kıskanıyormuş bu yüzden üstüme yürüdü. Beni dolaba ittirip yumrukladılar. Dişlerim kırıldı, artık aynada kendime bakamıyorum.”

Saldırganların serbest bırakılmasına tepki gösteren Rabia Altun’un annesi Hanife Altun da adaletin sağlanmasını istedi. Kızının dişlerinin kırıldığını ve psikolojik olarak etkilendiğini belirten Altun, “Bu kızın bütün hayatı mahvoldu. Denetimli serbestlik verdiler, ne bir ceza ne bir masraf kesildi. Ben devlete adalete inanmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Anne Altun ayrıca, kızının yaşadığı travmanın ciddiyetinden bahsederek, “Kızım iki gecedir sabahlara kadar çığlık atıyor, başında ağlıyorum. Ben onu bu yaşa babasız nasıl getirdim bir Allah bilir bir de ben bilirim.” diyerek yetkililerden adalet talep etti.