Yağış Uyarıları ve Hava Durumu Öngörüsü

Meteoroloji'den 9 il için alarm! Sarı ve turuncu kodla uyarı verildi: Sel, yıldırım ve dolu tehlikesi... Ankara'da su baskını


9 İlde Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, 9 ilde şiddetli yağış bekleniyor. Samsun için turuncu alarm, Amasya, Kayseri, Malatya, Ordu, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat ise sarı alarm durumunda.

İç Anadolu’nun Doğu Kesimleri için yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Bugün akşam saatlerine kadar Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya ve Tokat çevreleri ile Amasya’nın doğusunda yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Sinop için yapılan uyarı ise şu şekilde: “Bugün sabah saatlerinden itibaren doğu ilçelerinden başlayarak zamanla Sinop il genelinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Kayseri’de yoğun yağışın etkili olduğu açıklanırken, AFAD, ‘Kayseri’nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi’nde aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen heyelanda mahsur kalan 8 araç ve 32 vatandaşımız riskli bölgelerden tahliye edilmiştir’ açıklamasında bulundu.

Ankara’da da sağanak nedeniyle alt geçitler su altında kaldı, bazı ev ve iş yerlerinin zemin katlarını su bastı. Ankara Valiliği, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

Samsun’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarının ardından, Bafra ilçesinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı, trafikte ilerlemekte güçlük yaşandı.

Kırıkkale’de ise yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen üç araçlı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Ünye’de ise sağanak yağışlar nedeniyle istinat duvarı çöken ve boşaltılan 48 daireli binanın olduğu alanda çalışmalar devam ediyor.

Ankara Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı uyarıyla ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. Aynı şekilde AFAD da Meteoroloji’nin uyarısı doğrultusunda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda bilgilendirdi.

Kars’ın merkez Azat köyünde oluşan hortum bazı evlerin çatılarını uçurdu. Kent merkezinde de etkili olan yağışlar nedeniyle vatandaşlar tedbirli olmaya çalıştı.

Yapılan son tahminlere göre, ülkemizin çeşitli bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların daha kuvvetli olacağı bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki haftanın yağışlı geçeceğini belirterek, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceğini ve yağışların bölgesel olarak etkili olacağını ifade etti.