Ahlat Buluşması: Kabine Toplantısı ve Gündem

Kabine toplantısı bugün Ahlat'ta yapılacak... İşte masadaki başlıklar

Kabine Toplantısı Ahlat’ta Gerçekleşecek

Türkiye’de Kabine ilk kez Ankara dışında, Bitlis’in Ahlat ilçesinde toplanacak. Malazgirt Zaferi’nin 953. yıldönümü kutlamaları kapsamında 25-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Erdoğan, 25 Ağustos’ta Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine başkanlığını yapacak.

Toplantının gündeminde öncelikli olarak, Gazze’de ateşkes görüşmelerinde gelinen son durum bulunmakta. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken’la yaptığı telefon görüşmesi ve Gazze’deki diplomatik adımlara ilişkin sunum yapması bekleniyor.

Ekonomi alanında ise, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında alınan ve alınması planlanan adımların değerlendirilmesi yapılacak. Yeni Orta Vadeli Plana ilişkin görüşmeler ise Eylül ayının ilk haçtasında yapılacakken, iş dünyasıyla yapılan görüşmelerin son durumu kabinede ele alınacak.

Terörle mücadele operasyonlarının yanı sıra, Irak’la imzalanan mutabakat zaptı ve Bağdat’taki merkezin detayları ve gelecek adımlar da kabine toplantısında masaya yatırılacak.