Mengen Terminali’nde Aşçılar ve Bakan Toplandı

Bakan Tekin’den öneri: ‘Michelın’ yerine ‘Mengen’ yıldızı

Milli Eğitim Bakanı ve Şefler, Mengen Terminali’nde Bir Araya Geldi

Türkiye’nin dört bir yanındaki aşçılar ve şefler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de katılımıyla Mengen Terminali’nde bir araya geldi. Programda konuşan Bakan Tekin, gastronomi okullarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, Anadolu yemeklerinin, geleneğinin ve kültürünün akredite edildiği ‘Michelin Yıldızı’ yerine ‘Mengen Akreditasyonu’ oluşturulmasını önerdi. Bu kapsamda, Anadolu’nun her yerinde, yerel yemekler sunan restoranlarda Mengen Akreditasyonu aranması gerektiğini belirtti. Bakan Tekin, şu sözlerle devam etti: “Bu kadar kişi Kültür Bakanlığı’na talepte bulunursa inanıyorum ki en azından bir mesafe katederiz. Hem de Mengen’e de bu vesileyle bir değer daha kazandırmış oluruz.”

Bakan Tekin ayrıca, yeni müfredatta yemek kültüründen oturma düzenine kadar her şeyin gelecek kuşaklara aktarılacağını vurguladı. Türkiye’nin tanınmış şeflerinin de davet edilerek gastronomi liselerinin Anadolu kültürünü ve mutfağını yaşatacak bir formata dönüştürüleceğini belirtti. Şu anda bu amaçla 7 gastronomi lisesinin organize edildiğini ifade eden Bakan, “Burada yabancı dilden tutun anne reçetelerine kadar her şey programın içerisinde olacak.” şeklinde konuştu.