Sokak Hayvanları için Belediyelerin Yeni Yasa Görevi

Fatma Şahin’den belediyelere barınak çağrısı: Projeyi verelim hemen yapın

Sokak Hayvanlarına Yönelik Yeni Yasaya Göre Belediyeler, Hayvan Bakım Merkezleri Kurmakla Yükümlü

Türkiye’de sokak hayvanlarına dönük yeni bir yasa, belediyelere 31 Aralık 2028’e kadar hayvan bakımevleri kurma ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirme görevi getirirken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin en büyük rehabilitasyon merkezi ve köpek parkını açarak meslektaşlarına dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Fatma Şahin’in açıklamalarına göre, “2028 bana göre çok geç. 2024’teyiz, 2026’da bu tesislerin bitmesi gerekir. 2028’de yeniden milletin huzuruna gittiğinde, bu sokak hayvanları sorununu çözemeyen kişi seçimde çok büyük sorun yaşar. Toplum takip ediyor. Dolayısıyla en büyük tavsiyem hızlıca tesislerini tamamlayıp sistemi kursunlar.” ifadeleriyle önemli bir vurgu yapıldı.

Fatma Şahin, yasanın ruhuna vurgu yaparak, “Yasa bize yaşatın diyor. Yasanın ruhuna uygun hareket etmek ve yaşatmayı özümsemek gerekiyor. Belediyelerin bu ruha uygun şekilde yatırım yapması, işi ehline vermeleri gerekiyor.” dedi.

Fatma Şahin’in verdiği bilgilere göre, Gaziantep Belediyesi’nin toplam 100 milyona yaptırdığı rehabilitasyon merkezi, mama fabrikası, hayvan hastanesi ve barınakların 2024 yılı yaklaşık maliyetinin 150 milyon lirayı bulacağı ifade edildi. Belediyenin barınaklarında şu an bin 500 kedi ve bin 700 köpek kalıyor. Tüm bu tesislerin bir aylık maliyeti 6 milyon lira.