Güllüce Mahallesi’nde Etkili Olan Sel Felaketi

Kayseri'de sel felaketi! Bir kişi kayıp

İlçeye bağlı Güllüce Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağışlar sele neden oldu. Sel sularının vurduğu ilçede geniş çapta maddi hasar meydana gelirken, birçok ev sel sularıyla dolu. Sel nedeniyle araçlar sular altında kalırken, bir kişinin de kaybolduğu belirlendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), UMKE, JAK, itfaiye, Anda arama kurtarma, Türkuaz arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi ve kayıp kişiyi bulmak için çalışmalara başladı.

Kayseri Valisi ve Diğer Yetkililer Olay Yeri İncelemesinde Bulundu

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Milletvekili Hulusi Akar ve İl Başkanı Fatih Üzüm, Güllüce Mahallesi’ne gelerek Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin ve ekiplerden bilgi aldı. Çalışmaların devam ettiği bölgede AFAD’dan yapılan açıklamada, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgeleri’ndeki aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarına ekiplerin müdahalesinin sürdüğü belirtildi.

150 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Heyelan Sonucu Sürüklenen Kişiyi Arıyor

Kayseri’nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi’nde sel ve heyelan sonucu mahsur kalan araçlar ve vatandaşlar tahliye edildi. Heyelan sonucu sürüklenen bir araçta bulunan ve kayıp olan bir kişiyi bulmak için 150 kişilik arama kurtarma ekibi sürekli olarak çalışmalarını sürdürüyor. AFAD açıklamasında, Kırşehir’de sele kapılan bir kişinin yaşamını yitirdiği, Kayseri’de ise kayıp kişi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Aşırı Yağışlar Sonucunda Kayıplar ve Tedbirler

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Kırşehir ilimizde sele kapılan bir vatandaşımız sudan çıkarılarak hastaneye sevk edilmiş, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Aşırı yağışlardan etkilenen 150 tarım işçisi tedbir amacıyla güvenli alanlara alınmıştır. Nevşehir ilimizde sel ve su baskınlarından etkilenen 15 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir” denildi. Vatandaşlarımızın yetkililerin uyarılarını dikkate almaları önemle vurgulandı.