TIR Kazası: Bakırköy’de Trajik Kaza

Aynı köprüye yine TIR çarptı... Ölümüne gidiş

BAKIRKÖY’DE TIR KAZASI: OTOMOBİLİN ÜSTÜNE DEVİRİLDİ

İstanbul Bakırköy’de dün saat 11.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, sahilyolu Rauf Orbay Caddesi’nde seyir halinde olan Şenol M. yönetimindeki 35 BCJ 694 plakalı TIR, Yeşilyurt Hava Harp Okulu önündeki altgeçitte köprüye çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan TIR, yanında seyreden Zeynel G. idaresindeki İETT’ye bağlı özel halk otobüsünün üstüne devrildi.

Kazada, TIR’ın dorsesi otobüsün üzerine düşerken, otobüs son anda TIR’ın altında kalmaktan kurtuldu. TIR’ın ardından otobüsün çarpması sonucunda Tamer S. idaresindeki 34 CDY 011 plakalı araç da zarar gördü. Yolcuların yaralanmasının ardından olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yolun bir süre trafiğe kapatılmasına neden oldu.

Yaşanan kazada TIR şoförü ve İETT otobüsünde bulunan yolculardan birkaçı yaralanırken, otobüs içerisinde bulunan diğer yolcular da olayın şokunu üzerinden atmaya çalıştı. Ekiplerin 3 saatlik çalışmalarının ardından araçlar kaldırılarak yol yeniden trafiğe açıldı.

ÜST GEÇİTLERE DİKKAT ÇAĞRISI

Trafikte Ortak Akıl Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, bu tür kazaların önlenmesi için TIR şoförlerinin köprü ve alt geçitlerin yüksekliklerine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bireylerin trafik kuralları konusunda bilinçlendirilmesi ve caydırıcı cezaların uygulanması önemlidir” dedi.

Kaza, Bakırköy’deki belirli bir noktada benzer olayların yaşandığına işaret ederken, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TTKÖD) Genel Başkan Yardımcısı Alpay Lök, lojistik firmaların TIR güzergahlarını belirlerken yüksekliklerini dikkate alması gerektiğini ifade etti. Lök, kurumsal denetimin önemli olduğunu belirterek, kazaların tek sorumlusunun şoförler değil, şirketlerin de bu konuda sorumlulukları bulunduğunu vurguladı.