Yusuf Turhan’a Havva Turhan Davası Açıldı!

Bu kez kız kardeş cinayetinden yargılanacak

Kayseri’de Kardeşini Öldürdüğü İddiasıyla Yusuf Turhan’a Yeni Dava

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, 1990 yılından bu yana haber alınamayan kardeşi Havva Turhan’ı (19) öldürmekle suçlanan Yusuf Turhan hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası talebiyle yeni bir dava açtı.

İddianameye göre, Mehmet Turhan’ın yazdığı mektupta, kardeşi için 16 yıl cezaevinde yattığını belirttiği ve “Aile içi şiddet ve öldürme zaman aşımı 30 yıl olduğunu savcılıktan öğrendim. Hemen şikâyet edeceğim. Ama, önce diğerleri ile yüzleş. Sonra Havva’nın dosyası açılacak. Ya beni öldür ya da öldürt. 1 hafta zamanın var. Kahpelik yaptığın adamlarla yüzleştikten sonra Havva’nın dosyası açılsın seni öldüreceğim” ifadelerine yer verildi.

Yusuf Turhan ise ifadesinde, kardeşi Havva’nın tartıştığı eşi ile birlikte Adana’dan Kayseri’ye getirildiğini ve ağabeyinin evine yerleştirildiğini belirtti. Ancak daha sonra Havva’yı görmediğini ve ağabeyinin “Denize attım” dediğini söyledi. Yusuf Turhan, suçsuz olduğunu iddia ederek, “Ben öldürmedim” dedi.

İddianameye göre, Havva Turhan’ın akıbeti hakkında bilgi bulunmazken, Mehmet ve Yusuf Turhan arasında gerçekleşen telefon görüşmeleri ve öldürdüklerine dair ses kayıtlarına dikkat çekildi. Cesedin bulunamadığı ancak Yusuf Turhan hakkında yeterli delil olduğu belirtildi.