Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu: Demokratik Değişim ve Kentsel Dönüşüm

Özel: Bekliyorlar ki birbirimize düşeceğiz

Özgün Haber Metni

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısında yapmış olduğu konuşmada parti içi uyum ve milletin sorunlarıyla ilgili önemli mesajlar verdi. Özel, “Birileri bekliyor ki kendi içimize düşüp onların yakasını bırakacağız, milletin meselelerini konuşmayı, siyasetin gerçek gündemini takip etmeyi bırakacağız. Bekliyorlar ki birbirimize düşeceğiz, onların kötü yönetimine rağmen sorumluklarıyla baş başa bırakacağız. Yok öyle yağma. Biz biriz, beraberiz, hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz” dedi.

Özel ayrıca, siyasi partiler arasında en demokratik ve katılımcı tüzüğü yapacaklarını vurgulayarak, “CHP demokratikleşecek Türkiye demokratikleşecek. CHP değişirse Türkiye değişir” şeklinde konuştu.

Özel’in ardından Balıkesir ve Edremit’e geçen CHP Genel Başkanı, fay hatındaki şehirlerde kentsel dönüşüm ihtiyacını dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu. Özel, “İnsan hayatının siyaseti olmaz. Kentsel dönüşüm için gereğini yapın, önümüzü açın, gerekli katkıları sağlayın, vebal altında kalmayın” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Gaziosmanpaşa We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi’nde gerçekleşen bir etkinlikte konuştu. İmamoğlu, “Sadece şehrimizde değil, memleketimizin her sathında bütün belediyelerimizin işini güzel yapması için koşullarının iyileşmesini istiyoruz” dedi.