Diyarbakır’da Narin Güran Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Jandarma komutanı umutlu konuştu: Çember daraldı en kısa zamanda bulacağız

Diyarbakır’da Kaybolan Narin Güran İçin Arama Çalışmaları 8. Günde Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı bulma çalışmaları, 8. gününde de kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar toplamda 12 bin 550 araç aranırken, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 7 iz takip köpeği ile 11 binden fazla dönüm arazi tarandı.

8. gününde bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi ve ilerleyen saatlerde bu kişinin Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. olduğu ortaya çıktı. E.G.’nin kollarında ısırık izleri tespit edilirken, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi ve incelenmek üzere Diyarbakır’a geri getirilecek.

Tavşantepe İlkokulu’nda oluşturulan koordinasyon merkezinde bilgi veren İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, şunları söyledi: “Kızımız Narin Güran’ı bulma çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 7 kurumdan toplam 1710 kişi arama faaliyetlerine katıldı. 9 köpek, 115 araç, 2 helikopter, 48 drone ile yürütülen çalışmalarda toplam 55 kilometrekarelik alan tarandı.”

Tümgeneral Selçuk Yıldırım, “Narin’e ulaşmaya çok yaklaştık, elimizde deliller ve ifadeler var. Yeraltı görüntüleme cihazları da kullanılarak çalışmalar sürdürülüyor” şeklinde konuştu. Baba Arif Güran da açıklamaların kendilerini umutlandırdığını belirterek, “Umudumuzu koruyoruz” dedi.

8. gününde bir çocuk terliği bulunsa da, bu terliğin Narin’e ait olmadığı belirtildi. Arama çalışmaları hala devam ederken, Narin’i sağ olarak bulacak ya da yerini bildirecek kişiye 2 milyon TL ödül verileceği açıklandı.