Narin Güran Olayı

Son dakika haberi... Kayıp Narin Güran soruşturmasında son durum: Ağabeyi gözaltında! Kolundaki ısırık izleri dikkat çekti

Narin Güran’ın Kaybolmasıyla İlgili Olay

21 Ağustos’ta Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde yaşanan olayda, Kur’an kursuna giden Narin Güran’ın evine dönmemesi üzerine ailesi tarafından arama çalışmaları başlatıldı. Narin’in babası Arif Güran, kızlarının kaybolduğu ihbarında bulunmak için jandarma karakoluna gitti.

Olay yerine Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi gibi birçok ekip sevk edildi. Helikopterle havadan destek verilen çalışmalarda, yaklaşık 150 araç sorgulanırken, 12 bin 550 araç arandı ve 130 kişinin ifadesine başvuruldu.

Arama çalışmaları sonucunda bulunan bir çocuk terliği incelenmek üzere laboratuvara gönderildi ancak terliğin Narin’e ait olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı, görüntülerde okulda 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve evine doğru gittiği görüldü.

Narin’in kaybolmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Diyarbakır’da Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında bir kişi gözaltındadır” dedi. Gözaltına alınan şüphelinin ise Narin’in ağabeyi E.G. olduğu belirlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, ağabey E.G.’nin kolundaki izin Narin’e ait olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi. Aile üyeleri ise E.G.’nin masum olduğunu iddia ederek, “Çocukla ilgili herhangi bir şüpheniz olmasın, çember çok daraldı” açıklamasında bulundu.