Pilot Operasyon Sonrası Kayıp

Özel hastanede skandal: Pilot, ameliyat sonrası hayatını kaybetti! Hemşire, doktoru ağlayarak çağırmış... 'Uçuşa gidiyorum diyerek ameliyata girdi

Bir hava yolu şirketinde çalışan pilot Buğra Arif Uçku, 2 yıl önce tiroid kanseri teşhisi konulduktan sonra sağlığına kavuşmuştu. Ancak, rutin kontroller sırasında tükürük bezinde bir kist olduğunu ve bu kistin büyüdüğünü öğrendi. Uçku, bu durumu öğrenmesinin ardından özel bir hastaneye başvurdu ve kistin alınması gerektiği belirtildi.

24 Ocak’ta gerçekleştirilen operasyon sırasında hayatını kaybeden Uçku’nun ailesi, doktorlar hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Antalya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonucunda, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na kesin ölüm raporu için gönderilen Uçku’nun ameliyat sırasında damar yaralanmasına bağlı olarak öldüğü belirlendi. Otopsi raporunda, “tükürük bezinde kitle nedeniyle yapılan ameliyat ve gelişen komplikasyonlar sonucu vefat ettiği” ifadeleri yer aldı.

Uçku’nun annesi Nursen Uçku, oğlunun ameliyat öncesinde kendilerine “Uçuşa gidiyorum” diyerek, basit bir operasyona girdiğini belirtti. Ameliyat bölgesinde yaşanan kanama sonrasında ise zamanında müdahale edilmediği ve Uçku’nun hayatını kaybettiği iddiaları gündeme geldi. Avukatları da, hastanede yaşanan ihmallerin neticesinde Uçku’nun kaybının gerçekleştiğini belirtti.

Uçku’nun arkadaşı Volkan Yıldız, pilotun operasyon öncesinde doktor tarafından 1 saat süreceği belirtilen ameliyatın 5 saat sürdüğünü ve ardından yaşanan ağrılarla kanamanın görmezden gelindiğini aktardı. Uçku’nun uzun süren ameliyat ve sonrasındaki süreçteki ihmallerin neticesinde yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Hastane yönetimi ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmazken, Uçku’nun ailesi ve avukatları adalet arayışlarını sürdürüyor.