Depremin Ardından Öğrencilerin Başarı Hikayeleri

Depremin ‘altın’ çocukları... Konteynerde çalışıp tıp fakültesine




Kahramanmaraş Depreminin Ardından Başarı Hikayeleri

Kahramanmaraş Depreminin Ardından Başarı Hikayeleri

Kahramanmaraş merkezli son depremler, 11 şehri etkiledi ve binlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarca kişi evsiz kaldı. Depremde etkilenen 5 kişilik Demirkol ailesi, Osmaniye’de yaşadıkları evlerini kaybettiler. Aile önce çadırda, ardından 20 metrekarelik konteynerlerde yaşamaya başladılar. 20 yaşındaki kızları Aleyna, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği, ve 18 yaşındaki kardeşi Yasin Alp ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandılar.

Kızları Aleyna’nın Başarı Hikayesi

Aleyna Demirkol, Türkiye genelinde 53 bin kişi arasında yer alarak diş hekimliği fakültesini kazandı. Aleyna, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Depremde evimiz yıkıldı, evsiz kaldık. Başımızı sokacak, yaşamak ve barınmak için bir yerimiz yoktu. Psikolojik olarak bizi çok etkiledi. Korku ve endişe yaşadık. Halen konteynerde yaşıyoruz, 20 metrekarelik alanda 5 kişi yaşıyoruz. Ders çalışma, sessiz bir ortam, yalnız kalma şansınız yok. Ama bizim kardeşimle hayallerimiz vardı, şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun hayallerimizden vazgeçmedik.”

Oğlu Yasin Alp’in Başarı Hikayesi

Yasin Alp Demirkol, Türkiye sıralamasında ilk 28 bin arasına girerek Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kabul edildi. Yasin Alp, yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi: “Evimiz yıkıldı, önce çadırda, şimdi de konteynerde kalıyoruz. Psikolojik olarak çok etkilendik, kaygılarımız oldu. Sınava hazırlanmak zor oldu. Şartlar ne kadar kötü olursa olsun, başarmam gerekir diye düşündüm. Kendime güvendim.”

Kızları Nisanur Aksoy’un Başarı Hikayesi

Nisanur Aksoy, 118 bin kişi arasında yer alarak Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü’ne girdi. Aksoy, deprem sürecinde yaşadıklarını şu şekilde aktardı: “Depremde evimiz kullanılamaz hale geldi. Bu süreç psikolojimi çok etkiledi. Boşluğa düştüm, mental olarak çok zorlandım. Türk Kızılayı konteyner kentte kütüphane açınca ders çalışma imkânımız oldu.”

Kızılay Konteyner Kütüphaneleri

Türk Kızılayı, deprem bölgesinde konteyner kentlerde yaşayan öğrenciler için destek olmak amacıyla Kızılay 100. Yıl Kütüphaneleri’ni açtı. İlki Hatay’ da olmak üzere toplamda 11 konteyner kentte kütüphaneler hizmet veriyor. Kızılay, kütüphanelerde LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilere destek sağlıyor. Bugüne kadar kütüphanelerden 10 binin üzerinde öğrenci faydalandı.