Diyarbakır’da Kuran Kursuna Giden 8 Yaşındaki Kız Kayboldu

Narin’in amcası gözaltında

Diyarbakır’da Kuran Kursuna Giden 8 Yaşındaki Kız Kayboldu

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde öğleden sonra, Kuran kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran, çıkışta evlerine dönmedi. Ailesi tarafından yapılan arama sonuç vermeyince, Narin’in babası Arif Güran, saat 20.00 civarında jandarma karakoluna giderek kızlarının kayıp olduğunu ihbar etti.

İhbar üzerine Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekât timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi, Sualtı Arama Kurtarma Timi, sağlık ekipleri, AFAD ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden arama-kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi.

22 Ağustos’ta evlerine yaklaşık 3 kilometre mesafede ve 28 Ağustos’ta ise 2 kilometre mesafede iki farklı çocuk terliği bulundu ancak bu terliklerin Narin Güran’a ait olmadığı belirlendi.

12 bin 565 araç aranırken, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi ve 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı. Yapılan aramalar sonuçsuz kaldı ve Narin’e dair bir iz bulunamadı.

Soruşturma kapsamında Narin Güran’ın ağabeyi E.G. (18) gözaltına alındı ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede izlerin Narin’e ait olup olmadığı belirlenemedi ve serbest bırakıldı. Daha sonra, Narin’in amcası ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan S.G. gözaltına alındı ve S.G.’nin aracındaki DNA örneği ile kızın kıyafetlerindeki DNA örneği eşleştiği tespit edildi.