Özgür Özel’den CHP’ye İlişkin Açıklamalar

Değişimi kişilere indirgemek haksızlık

CHP Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda Özgür Özel’den Önemli Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Özel, değişimi vurgulayarak kişilere indirgeme yapmanın haksızlık olduğunu belirterek şunları söyledi: “Değişim olacak, ama mutlaka bunun altı doldurulacak. Kişiye indirgemiyoruz, bir anlayışı savunuyoruz. Siz Türkiye’ye demokrasi vaat ediyorsanız kendi içinizde demokratik olacaksınız, parti içi demokrasiyi öne alacaksınız ve bunun için de olmazsa olmaz örgütün sesini her kademede dinleyip örgütün iradesine saygılı olacaksınız.”

Özel, tüzük taslaklarına da değinerek, “Havada tüzük taslakları uçuşuyor. Abuk sabuk taslaklar görüyorum. Saçma sapan şeyler duyuyorum. Bu işi kotaranların şimdi ‘Efendim Özgür Özel önseçim yapmayacak mı?’ diye çıkmalarına dayanamıyorum. Aklımızda bir tane numara var; yüzde 38, son seçimde aldığımız oy. Hedefimizde bir numara var; yüzde 51, gelecek seçimde alacağımız oy” sözlerine yer verdi.

Özel’in konuşması sırasında partililerin laf atmalarına tepki gösteren Özel, “Genel Başkan konuşurken laf atmak yok bu partinin geleneğinde. Dur abi ben seni çok dinledim, dur derdimizi anlatalım” şeklinde konuşarak bu tavrı eleştirdi.

Ayrıca, Özel, sokak röportajı nedeniyle tutuklanıp tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun sözlerine ilişkin de “Onu toplum önünde sahiplenmek bizim boynumuzun borcu, ama ifadelerinde kalp kıracak, üzecek, birileri tarafından istismar edilip hepimize mal edilecek şeyler varsa, o söylemlerden çok erken zamanda ayrışmak lazım” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına çerez olmak istemediklerini belirterek “Bu tartışmaların CHP içinde çatışma yaratmaktan başka amacı olmadığını herkesin bilmesini istiyorum” dedi.

Özel’in konuşmasını sürdürdüğü toplantıda salonun sıcaklığı nedeniyle ceketini çıkararak konuşan Özel’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve diğer belediye başkanları eşlik etti.