Haber: Diyarbakır’da Kayıp Çocuk Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Arama çalışmalarında 12 .gün geride kaldı... Komandolar delil aradı

Diğer Haberler

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta Kuran kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla başlayan arama çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar yapılan arama çalışmalarında toplamda 12 bin 565 araç aranırken, 130 kişinin ifadesine başvuruldu. 32 bin 952 kişi kontrol edilirken, 7 iz takip köpeği ve 11 binden fazla alanda arama yapıldı. Ancak arama çalışmalarında Narin’e ait olduğu düşünülen iki farklı çocuk terliği bulundu, fakat ailenin beyanıyla terliklerin Narin Güran’a ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında, Narin Güran’ın ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki inceleme sonucunda, ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığının tespit edilememesi üzerine E.G. serbest bırakıldı. Soruşturma devam ederken, amcası olduğu belirtilen ve aynı zamanda muhtar olan S.G. de gözaltına alındı. S.G.’nin arabasından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği belirtildi. S.G.’nin işlemleri Jandarma Komutanlığı’nda sürüyor.

Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ederken, jandarma ve AFAD ekipleri aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Komandolar, Tavşantepe Mahallesi’ne yakın Sarıdallı Mahallesi’nde arazi üzerinde arama yaptı. Buldukları elbise ve bez parçalarını delil olarak alıp incelenmek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderen ekipler, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ayrıca, amca S.G.’nin telefonunun, Narin’in kaybolmasından sonra 1 saat boyunca kapalı olduğu ve cep telefonundaki tüm mesaj ve aramaları silerek, şüphe uyandırdığı iddiaları ortaya atıldı.