Rixos Tersane İstanbul: Erdoğan’ın Açılış Törenine Katılım ve Konuşması

Turizmde 2024 sonu hedefi: 60 milyon turist 60 milyar dolar 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rixos Tersane İstanbul Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş insanı Fettah Tamince’nin sahibi olduğu İstanbul Haliçport projesi kapsamındaki Rixos Tersane İstanbul açılış törenine katıldı. Törende; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Davut Gül, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de yer aldılar.

İstanbul’un önemli merkezlerinden biri olan Rixos Tersane İstanbul’un açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rixos Oteller Grubu’nu ve Fettah Tamince’yi yaptıkları önemli yatırımlardan dolayı tebrik ederek şu sözleri dile getirdi: “Toplam 432 odası ve 539 yatak kapasitesiyle Rixos Tersane İstanbul, 600 yıllık tersane İstanbul bölgesine yeni bir güzellik katacak. Konforu, gastronomiyi, tarihi ve sanatı bir araya getiren otel, İstanbul’un ciddi bir ihtiyacını karşılayacak. Sadece konaklama değil, kültürel etkinlikler açısından da Rixos Tersane İstanbul’un adından söz ettireceğini düşünüyorum.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un kültür ve kongre turizmi açısından dünyanın gözde destinasyonlarından biri haline geldiğine de değindi.

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin turizm alanındaki gelişmelerine de değinerek şu bilgileri verdi:

  • 2002’de Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı 13 milyon iken, 2023 yılında bu sayının 56 milyon 700 bin kişiye ulaştığını belirtti.
  • 2002’de 8.5 milyar dolar olan turizm gelirlerinin 2023’te 56 milyar dolara çıktığını söyledi.
  • 2023 yılında sadece İstanbul’u ziyaret eden turist sayısının 17 milyon 370 bin kişi olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizm alanındaki bu başarılı gelişmelerde ulaştırma yatırımlarının öneminin büyük olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin hızlı ve konforlu ulaşım imkanlarıyla turistlere kolaylık sağladığını belirtti. Ayrıca, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İsrail’in Filistin topraklarındaki insan hakları ihlallerine karşı uluslararası baskının artırılmasının önemine işaret etti.